Zamieszczone przez adamadam
Wpadający pedał hamulca.
Zwiń
X
-
Wpadający pedał hamulca.
mickocTagi: Brak
-
-
Wpadający pedał hamulca.
Witam Wszystkich.
Mam kłopot z pedałem hamulca,. Dziś wymieniałem uszczelnienie na cylinderku zacisku hamulcowego z tyłu i na zapalonym silniku podczas ciagłego wciskania pedału wchodzi do podłogi po około 25 sekundach na zgaszonym nie ma tego kłopotu. Czy to może byc wina słabego odpowietrzenia a może z ABS-em sie inaczej odpowietrza??
Z góry dziękuje za pomoc.kriss78mlody
-
-
kriss78mlody, jak źle odpowietrzyłeś to po paru ruchach pedał powinien wrócić do
NORMALNEJ pozycji pochwili znów wpadnie w podłogę
ale z tego co piszesz potrzeba odpowietrzyć układ hamulcowy Vagiem
pytanie czy podczas odpowietrzania nie brakło Ci płynu w zbiorniczku :?:BYŁ SREBRNY "AGRESOR"
Była BIAŁE COMBI AZJ 4X4
Była CZARNA COMBI ATD 4X4
MK IV
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez german81odpowietrzanie tylko napełnienie pompy abs
Jeżeli coś napełniamy to nie zmniejszamy ilości innej substancji (powietrza)
[ Dodano: Wto 09 Lis, 10 19:39 ]
kriss78mlody, wykonaj test w bloku 03BYŁ SREBRNY "AGRESOR"
Była BIAŁE COMBI AZJ 4X4
Była CZARNA COMBI ATD 4X4
MK IV
Komentarz
-
-
natym linku masz zdęcie zacisku i te nacieci musza byc ustawione w odpowiednim połorzeniu jak na zdięciu bo inaczej nie odpowietrzysz . w srotku w tłoku sa specialne wybrania na powietrze http://www.autoczesci.autosowa.pl/cz...lny-prawy.htmldiagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
-
Jutro odpowietrze jeszcze raz i ustawie te nacięcia na a tłoczku.
Potem się odezwe.
Jeszcze raz dziekuje.
[ Dodano: Wto 09 Lis, 10 21:03 ]
Jeszcze jedno sugerując sie zdjeciem to naciecia są poziomo w stosunku do zamontowanego zacisku ??
Dobrze widze ?? Jeżeli sie myle to proszę mnie poprawivckriss78mlody
Komentarz
-
-
Dziś jeszcze raz odpowietrzyłem i ustawiłem wciecia na tłoczku w pozycji poziomej nic to nie pomogło ale może bedzie tak jak pisze tryton po przejechaniu pewnej odległości sie unormuje. Najdziwniejsze jest to że hamulec trzyma bardzo mocno nawet jak zejdzie do podłogi.
pzdr i dzięki wszystkim za pomoc jak ma ktos jeszcze jakis pomysł to proszę pisac.kriss78mlody
Komentarz
-
-
Ja mam taki sam "problem". Układ odpowietrzony, a pedał na biegu jałowym wpada przy mocnym naciskaniu. Sprawność hamulców podczas jazdy bardzo dobra, natomiast wkurza mnie to wpadanie pedału. Wcześniej przyznam szczerze to nawet nie próbowałem jak było, dopiero po zmianie uszczelniaczy tłoczka znalazłem sobie ten problem.
Nie wiem, może ma tak być? Chociaż to bardzo dziwne, co jest powodem tego, chyba przewody się nie naciągają
Komentarz
-
-
Mnie mechanik powiedzial ze to normalny objaw, wiec pokusilem sie o sprawdzenie tego w VW Bora od znajomego i niestety tez tak sie zachowuje pedal.http://www.wimeb.markomp.net
Już nie moja Skodzina
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=31952
Komentarz
-
-
Zauważcie że pedał hamulca wpada pomału w podłogę, ale jak zaczynają blokować się koła to ABS wypycha pedał do góry. U mnie też po regeneracji tylnych zacisków wystąpił taki problem (odpowietrzałem chyba z 20 razy) dałem sobie z tym spokój. Podjechałem do warsztatu na mechaniczne odpowietrzenie układu, wcisnęli mi pod ciśnieniem nowy płyn więc nie ma mowy o jakimkolwiek powietrzu w układzie, ale co się okazuje, u kumpla w BMW E61 z 2005 roku pedał hamulca też pomału schodzi w dół. Więc dałem sobie spokój, bo jak to ktoś powyżej napisał: widocznie tak musi być i basta Pzdr
Komentarz
-
Komentarz